Gefle-AIK 0-1

God morgon! Hatar att gå upp tidigt, får lust att krossa mobilen varje gång den ringer, men ibland är man tvungen. Har dock sovit gott efter AIKs vinst igår kväll. Jag occh en kompis befann oss på Strömvallen tillsammans med drygt 4600 åskådare. Den siffran hade istället varit 7000 och det hade varit fotbollsfest om SEF inte kommit med ett extremt korkat lagförslag. Så istället för en massa fotbollssupportrar gapade en läktare tom och täcktes istället av en banderoll med texten "SEF dags att tänka om". 

AIK vann som sagt och tog en viktig trepoängare, men det blev nervöst till slut. AIK började bäst och hade ledningen i paus vilket jag tycker var rättvist. Flera bra chanser radades upp men det sista lilla saknades även den här matchen. Gefle var på inget sätt ofarliga och kunde även de ha gjort mål. I andra halvlek pressades AIK tillbaka och det var nära att Gefle kvitterade några gånger. AIK höll lyckligtvis undan och inkasserade en otroligt viktig seger, vandringen uppå har börjat.

Sitter och läser en krönika om matchen i Gefle Dagblad, skriven av sportchefen Stisse Åberg. Han vill skylla en del av förlusten på domaren som han tyckte blåste så fort en AIK:are skrek. Bittrare sportchef får man leta efter. Ingen av de Geflesupportrar jag pratat med har ens tagit upp domarens insats. Vidare skriver han att Gävlepubliken tar för mycket skit och inte vrålar vid enligt honom tvivelaktiga domslut. Om Stisse själv hade lyssnat och inte varit så upptagen med att fundera på dagens rubrik skulle han hört att en hel del åskådare skrek vid i princip varje frispark, även om den var solklar. Som sagt, bittrare sportchef får man leta efter. 

Kommentarer
Postat av: Carro

jag får gratulera till vinsten, vet inte riktigt om jag sa det i besvikelsen igår.

2008-04-28 @ 09:40:30
Postat av: Peter

Tja
Är det TV-kändisen, eller snarare det fanatiska AIK fanset :), som bloggar här, eller?
Tyckte nog Gefle hade svårare mot Örebro...
Var sportchefen på samma match som vi var?
Hörs!

2008-04-28 @ 22:37:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0