Dålig idrottshelg

Har inte hunnit skriva något om innebandyfinalen då jag inte varit hemma i helgen så jag tänkte bara ge några korta synpunkter angående den. Till att börja med, vilken publik. Nästan 15 000 åskådare. Vad ska man säga, grymt! Världsrekord för en klubblagsmatch i innebandy. Rekordpubliken fick se en bra och jämn match där båda lagen hade sina perioder. Sammantaget var AIK snäppet bättre än Warberg så det kändes aningen tungt att det blev förlängning. I den var det AIK för hela slanten inledningsvis och ett svartgult avgjörande hade inte varit orättvist. AIK ville mest i förlängningen men den slutade tillslut mållös. Straffar följde och där hade tyvärr Warberg betydligt bättre skärpa i avsluten.

Idag såg vi Gefle-Örebro på ett soligt och varmt Strömvallen. Tyvärr gick inte resultatet som vi hade hoppats utan Örebro vann med 1-0 över ett väldigt dåligt Gefle. Orsaken till det berodde till stor del på att GIFs bästa spelare och mittfältsdirigent Mattias Woxlin var borta och ersattes av en inte alls lyckad Johannes Eriksson. Matchen präglades inte av något skönspel precis, det märktes att båda lagen tillhör undre halvan av tabellen. Det som jag (och säkerligen de andra åskådarna) minns från matchen är en gnällspik på Örebros mittfält, nummer 7 Magnus Kihlberg. Det är sällan man ser en spelare gnälla så mycket hela tiden, på både spelare och domare. Inte nog med det, att ramla som en liten barnunge och försöka filma till sig saker på det sett Kihlberg gör hör inte hemma inom idrotten. Som tur är var domaren bra (!) idag och gick inte på dessa barnsligheter.

Sammanfattningsvis har helgen varit trevlig trots dålga idrottsliga resultat. Vackert väder, trevligt sällskap och en lördagsmiddag bestående av en delikat kababtallrik med ett lika delikat rödvin till. Vad mer kan man önska sig?   

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0